Tar i bruk sosiale medier for å bygge klubbkultur

I lille Molde myldrer det av danseglade ungdommer. – Vi gjør vårt beste for å vise oss frem på YouTube og med danseoppvisninger i byen, i gatene og i konkurranser, sier danseleder i Noise Molde Danseklubb, Nikita Kistochka. Tekst: Ingvild Telle // Foto: Bård Basberg

Facebook Twitter LinkedIn E-post

MOLDE // MØRE OG ROMSDAL:

En gruppe ungdommer i hvite t-skjorter går gjennom et parkeringshus. En bil parkerer. Med caps på hodet og til lysene fra bilen begynner gruppen å danse i parkeringshuset. Videoen ligger på YouTube, og danserne, de tilhører Molde Danseklubb Noise.

– Vi liker å vise oss frem. Det er nettopp derfor mange av oss danser. Vi vil jo presentere det vi holder på med, sier Tommy (15). Han er en av de mange ungdommene som danser hip hop i Molde Danseklubb Noise.

– For min del har dans forbedret selvtilliten min veldig. Dans gjør hverdagen min bedre. Jeg tør å snakke med nye folk og å holde presentasjoner på skolen, legger Tommy til.

 

Årets klubb

Leder og hovedlærer for dans i klubben, ukrainske Nikita Kistochka, endte opp i Norge ved en tilfeldighet. På jobb med en danseforestilling på et 5-stjerners hotell i Tyrkia møtte han en ferierende familie fra Molde. Yngstejenta i familien var en ivrig danser, og familien inviterte Nikita til rosebyen for å holde kurs med de lokale ungdommene. Kurs ble til jobb, og nå har Nikita bodd i Molde i 10 år, giftet seg og fått barn. Alle vet hvem Nikita er. Han har løftet dansemiljøet i byen betraktelig. Hip hop, latinsk, breakdance jazzfunk, ragga dance og dancehall. Med sine 250 ungdommer ble klubben kåret til Årets danseklubb i 2013 av Norges Danseforbund.     

– Vi prøver å være så aktive som vi kan så lenge det er snakk om dans og kos. Videoer, danseoppvisninger,  konkurranser, EM, VM, sier Nikita. Han tror ungdommene trekkes til dansen og klubben fordi de synes det er gøy og fordi klubben er aktiv.

            Ut gjennom høyttalerne dundrer en låt av Rihanna. Med eksplosive bevegelser går dansegruppen gjennom sangen, steg for steg. I pausene viser de hverandre. Imiterer og lærer.

– Hva kan andre klubber lære av Molde Danseklubb Noise?

– De kan kanskje lære å bruke hverandre litt mer. Være til hjelp. Vokse sammen. Jeg kan se noen og tenke ”oi, det var en kul dansestil”, og så lærer vi bort til hverandre og forbedrer hverandre i klubben, sier Tommy. 

– Lær å bruke hverandre litt mer innad i klubben, vær til hjelp for hverandre og voks som idrettsutøvere sammen.

– Lær å bruke hverandre litt mer innad i klubben, vær til hjelp for hverandre og voks som idrettsutøvere sammen.

Vises ikke

Gjeng med ungdom som danser foran et speil