Kamerater på banen

Om noen mister ballen eller gjør noe feil er ikke det så farlig, da viser og forklarer de eldre i klubben. Så lenge alle gjør sitt beste og kommer på trening, blir det god stemning i laget og på banen, sier Per Melbye i Stavanger Innebandyklubb. Tekst: Ingvild Telle // Foto: Bård Basberg

Facebook Twitter LinkedIn E-post

STAVANGER // ROGALAND:

I Stavanger Innebandyklubb er det god lagånd. Noen av spillerne kjenner hverandre helt fra barnehagen, noen går i samme klasse på ungdomsskolen og tilhører samme venneklikk. Andre er helt nye og tilhørte bølgen av 16-åringer som meldte seg inn i fjor. Mange av dem var også helt nye i sporten, og dermed ble det etablert to innebandylag i årsklassen, med to ulike ferdighetsnivåer. Det gjorde de for å sikre at alle har det gøy og får utvikle seg.

– Mitt fokus har alltid vært å ha treninger som er gøy. Om vi blir så mye bedre, har ikke vært det viktigste for meg som trener, selv om det kanskje er viktig for ungdommene. Har en det kjekt på trening, så utvikler en seg som spiller også, mener jeg, sier Per Melbye, trener i klubben.

 

Gir alt

Det positive med idrett er at man kan få i pose og sekk: Man kan ha det gøy på banen og samtidig være seriøs og å gi alt for laget sitt. Selv om innebandylaget fra Stavanger har fokus på trivsel og glede, kreves det at alle yter sitt beste når de er tilstede på trening. Da er det alvor. De som vil satse, får lov til det. Og de som vil trene med et høyere nivå, får muligheten til det.

– Dette er en gjeng som alltid yter 100% både på kamp og på trening. Men samtidig tar vi det ikke så høytidelig om vi bommer på ballen eller taper en kamp. Litt engasjement og temperatur er det, men vi er både gode vinnere og tapere. Og så har vi forferdelig dårlig humor, smiler treneren. Han tror forskjellsbehandling er farlig, og unngår å løfte frem de beste for å toppe laget.

– Vi sier ”god eller dårlig, uansett hvordan du er, kom og prøv”. Det er ingen her som tenker at noen er dårlig. Og den tryggheten tror jeg automatisk gjør at de blir bedre spillere, sier treneren. Det viktigste er at en alltid yter sitt beste.

– Selvsagt blir det litt diskusjoner og krangling. Det blir det alltid når du har en gruppe på 18-19 stykker. Det viktige er at spillerne bidrar på treningene.

Spesielt for innebandykretsen i Stavanger er at utøverne ikke har lov å bytte lag. Kun idet man har passert 18 år er det lov å bytte klubb. Det er to grunner til: For å sikre jevne lag i kretsen og for å sikre at det er nok lag. Hadde alle de beste gått til én klubb, kan man risikere at de andre lagene kollapser.

– Alle er like mye verdt. Og det må også jeg som trener vise. Jeg kan ikke gi all oppmerksomheten til kun de fem som skal på samling med U19.

– Vi sier ”god eller dårlig, uansett hvordan du er, kom og prøv”. Det er ingen her som tenker at noen er dårlig. Den tryggheten tror jeg automatisk gjør at de blir bedre spillere.

– Vi sier ”god eller dårlig, uansett hvordan du er, kom og prøv”. Det er ingen her som tenker at noen er dårlig. Den tryggheten tror jeg automatisk gjør at de blir bedre spillere.

Vises ikke

Gutt som skårer mål i innebandy