Snowboard

Snowboard blir morsommere med Silvergirls

For å samle jentene i snowboardmiljøet i Kongsberg, har klubben dannet en egen jentegruppe. De har fått en egen logo, egen hettegenser og et tett samhold. Tekst: Ingvild Telle // Foto: Bård Basberg

Facebook Twitter LinkedIn E-post

KONGSBERG // BUSKERUD:

Kongsberg er kjent for sitt sølv, og nå også sine Silvergirls.

– Vi er ganske gærne, sier Andrea med roser i kinnene og latter i stemmen. Hun har nettopp gitt Tina et realt dypp i snøen. Sånt hører med når man bedriver en vinteridrett. Tina og Andrea er to av 25 jenter i Kongsberg Idrettsforenings snowboardklubb. Stolt peker de på logoen på hettegenseren: Silvergirls.

 

Stjerner

Det startet for noen år siden med et ønske om å få flere jenter til å holde på med snowboard. Allerede er Kongsberg kjent for snowboardstjernene Silje Norendal og Stian Sivertzen, som er store forbilder i klubben.

– Folk fikk høre om Silvergirls gjennom venner og sånn, og på den måten har vi bare blitt flere i gjengen. Det er veldig gøy når du har noen å kjøre med. Det blir veldig mye morsommere da, sier Tina.

– Noen synes kanskje det er litt skummelt å begynne med snowboard. Men du blir fort kjent med alle jentene i klubben, og da oppdager du at vi bare er koselige. I år har det startet tre nye jenter, de har bare sklidd rett inn i gruppa, sier Andrea.

 

Sølvet

Silvergirls er mer enn et navn og en logo. De har en egen voksenkontakt i klubben, en egen Instagram-konto, en representant i styret og de har en egen trening i uka som er kun for dem. Alle jentene i klubben kan være med, uansett alder.

– Det er et veldig fint samhold mellom de som er eldre og de som er yngre. Vi ser at det kommer inn en del yngre i klubben som lar seg motivere av de eldre ungdommene. At de holder på lenge med idretten, er positivt, sier Signe, som er voksenkontakten for Silvergirls. Gjengen ble etabler for å skape en sosial kjerne i klubben, og for å gjøre utøverne i alderen 13-15 år mindre sårbare. Det er nå tre år siden.

– Vi har ikke hatt noe frafall i den gruppen siden det, sier Signe. Det sosiale aspektet er ekstra viktig når det kommer til jenter, opplever klubben.

– Silvergirls gjør at jentene holder på med snowboard lengre. De ser at det går an å oppnå noe stort hvis de legger litt innsats i det, sier Signe. 

– Vi har ikke hatt noe frafall i jentegruppa siden vi etablerte Silvergirls.

– Vi har ikke hatt noe frafall i jentegruppa siden vi etablerte Silvergirls.

Vises ikke

Barn og ungdom på snowboard